Historie

Op 30 april 1921 opent het echtpaar Slenders-Deklerk in Roermond een boek- en papierhandel. Daarmee legt zij de basis voor de huidige bloeiende kantoorvakhandel. De winkel met woonhuis is gelegen aan de Kloosterwandstraat in de binnenstad van Roermond. Mede door de aanwezigheid van diverse scholen in de directe omgeving groeit de winkel uit tot een levendige zaak.

De kantoorvakhandel weet de crisis in de jaren dertig te overleven. In december 1944, tijdens de Tweede Wereldoorlog, wordt de familie met het beruchte Roermondse mannentransport afgevoerd en uiteindelijk te werk gesteld in het Duitse Wuppertal. Bij terugkomst in Roermond in 1945 blijken de winkel en woning volledig leeggeroofd. Op 1 januari 1947 wordt de zaak officieel heropend.

In 1953 treedt de tweede generatie toe tot het familiebedrijf. Het assortiment wordt verbreed tot een volledig kantooraanbod. Enkele jaren later, in 1964, wordt het winkeloppervlak verdubbeld. Vanaf dan kan Slenders haar klanten alles bieden op het gebied van kantoormaterialen. Na vele jaren is Slenders een begrip geworden in Roermond en omstreken. Sindsdien is de veelzeggende slogan: 'Veur alles waat sjrief'.

In 1983 is het tijd voor vernieuwing en neemt de derde generatie de winkel over. Eind 1996 wordt een aangrenzend pand aangekocht en dit wordt met de bestaande winkel verbonden.

Vandaag de dag bezoekt een brede klantenkring Slenders voor een ruim assortiment kantoorartikelen, papierwaren, bureauaccessoires, luxe schrijfwaren, lederen gebruiksartikelen en kunstschildermaterialen. Tot de voornaamste klanten behoren afnemers van het thuiskantoor, bedrijven en particulieren. Als het gaat om topkwaliteit in kantoorartikelen, is Slenders hét adres bij uitstek.